Rüyada kına yakmak

Nablusî’ye göre kına (hıdâb) rüyada örtünme ve gizlemeye; kadınlar için ise süs ve sevince işaret eder.

  1. Kına, rüyada örtme ve gizlemeye delâlet eder; âdeti aşmadığı sürece kadın ve erkek için süs ve sevince yorumlanır.

  2. Sakalını kına ile boyamak ve boyanın tutması, Resûlullah’ın (s.a.s.) sünneti üzere olmaya işaret eder.

  3. Kişinin durumuna göre

    Ağarmış saçı boyamak kuvvet ve itibara; yakışan kimse için nimeti izhar etmeye ve korkudan emin olmaya yorumlanır; yakışmayan için ise tasa ve borca işaret eder.

  4. Boyanın tutması kişinin hâlinin örtülü kalmasına, tutmaması ise hâlinin açığa çıkmasına delâlet eder.

  5. Avucunun kınalı olduğunu görmek geçimde bolluğa yorumlanır; kınalı bir eli görmenin tesbihi çoğaltmaya işaret ettiği de zikredilmiştir.

  6. Kadın için

    Kadının kendini kınalı görmesi eşinin kendisine iyi davranmasına; kına tutmazsa eşinin sevgisini göstermemesine yorumlanır.

  7. Hasta kişi için

    Kına ve çivitle (ketem) boyanmak, ağrısı olan kişi için iyileşmeye ve sıhhate işaret eder.

  8. Saçı siyaha boyamak hâlin kötülüğüne ve amellerin bozukluğuna delâlet eder; bazen de işini ve cehaletini örtmeye yorumlanır.

  9. Kına dışında, insanların kullanmadığı çamur veya alçı gibi bir şeyle boyanmak, kişinin hoşlanmayacağı bir şeye uğramasına işaret eder.

Kaynak: Abdülganî en-Nablusî, Ta‘tîrü’l-enâm fî ta‘bîri’l-menâm, خضاب maddesi. Arapçadan namaz.info tarafından aktarılmıştır.

Giyim ve takı ile ilgili diğer rüyalar

Şehir seçin

Türkiye

Almanya

Hollanda

Belçika

Fransa

Avusturya

İsviçre

Birleşik Krallık

İsveç

Danimarka

Norveç

KKTC

Azerbaycan

Bosna-Hersek

Kuzey Makedonya

Kosova

Bulgaristan

Suudi Arabistan

Filistin

Mısır

BAE

Katar

ABD

Kanada

Avustralya